11. plass i Bundesliga MTB

11. plass i Bundesliga #XCO #Race #Tyskland
11. plass i Bundesliga #XCO #Race #Tyskland

I helgen syklet jeg Bundesliga-ritt i Titesee-Neustadt i Tyskland. Ingrid Bøe Jacobsen og jeg dro nedover på eget initativ, men vi fikk hjelp fra landslagets mekaniker og fysio/alt-mulig-mann som bor der nede.

Vi ankom Tyskland og Freiburg sent torsdag kveld… masse kø på «Autobahn» fra Frankfurt og til Freiburg. Tror vi brukte ca 3,5time i stedet for 2t 20min. Shit, det ble ikke kveld før rett over midtnatt. Anyway, dagen etter var vi våkne og klare for gjennomkjøring i løypa!

Etter litt leting etter stadion og hoppebakke, fant vi omsider den rette hoppbakken. Først dro vi til hoppbakken i Hinterzarten, men der var det ikke. Med dårlig GPS (kun sykkelGPS) og dårlig mobilnett fant vi frem til rittstadion etter 30min med sightseeing.

Løypa fant vi iallefall med en gang! Herlig løype, mye klatring på grus, deretter teknisk masse kurver og bratt nedover.  Jeg kokte litt, ganske varmt, så frista med et bad.

Lørdag var det klart for sprint. Jeg gledet meg! Kl 11:00 kjørte vi prologen. jeg kvalet som nr 10, ikke heeelt rått, men ok. Håpet å våkne utover dagen. Men våkne gjorde jeg ikke, jeg ble heller veldig varm og dehydrert. Det var ca 4,5 time fra prolog til finaler og det var sinnsykt varmt ute! Ingrid og jeg gikk og spiste lunsj i Neustadt by. Det var kjempekoselig og chill, men jeg ble for varmt :/ I kvartfinalen våknet jeg aldri og var bare sinnsykt tørr og tørst i munnen. Kom sist i heatet.. GAME OVER! Så surt å ryke ut allerede når man har ventet i tusen timer!

Veldig gledelig var det at Ingid tok seg videre fra kvarten og jammenmei klinket hun til med finaleplass! Sykt spennende i finalen! Ingrid kjørte råsterkt, inn mot oppløpet var det spurt mellom Nadie Rieder og Ingrid. YESSSS!!! Ingrid vant!!! Sååå kult!! 😀 😀 😀

Helt rått!!! Ingrid vant sprinten #Bundesliga #XCE #Sprint #Germany
Helt rått!!! Ingrid vant sprinten #Bundesliga #XCE #Sprint #Germany

Veldig glade og partymusikken på i bilen på vei hjem til hotellet! hoohoooo!!

Søndag var jeg klar for XCO rundbanerittet. Skulle bli digg å kjøre rundbane igjen!

Jeg fikk en god startposisjon og sto i startrekke nr 1! yeah! men jeg fikk en sinnsykt dårlig start, misset pedalen og det tok to runder tråkk før jeg fikk klikket inn foten i pedalen. Halve feltet kjørte forbi! Shit! jaja… det var bare å jobbe seg oppover og beholde roen. #Hjem og trene på starter

Fant en bra gjevn fart, men kom aldri helt opp i den råe farten! Positive var at jeg fant en god flyt og hold distansen godt. Det var veldig varmt, så jeg passet på å drikke mye underveis, i tillegg helle over vann på hodet/kroppen på hver runde for å kjøle meg ned. I mål tok jeg 11. plass, ganske fornøyd. Avstanden opp til teten kunne vært mindre, men det var en god gjennomkjøring. Det trenger jeg virkelig! Sykkelen fungerte ypperlig. Jeg kjørte hardtail, Nakamura Grade 29 Team, XX1 (32T), Ikon Maxxis 2.2 og 100mm demper (70psi).

Raceday
RaceReady! Nakamura Grade 29 Team

Det ble en veldig bra «jente-tur» til Tyskland, ekstra moro at Ingrid vant sprinten!!

Nå er det NM neste, rundbane og sprint i Oslo, nærmere bestem Grønmo. Kom å heia!!

– Sykkehilsen fra Elisabeth –

 

Del: