I de to siste ukene har jeg vært i USA og Canada for å sykle WorldCup ritt. Vi reiste «over there» 28. juli og hadde en natt i New York før vi kjørte bil 9 timer oppover til Mont-Sainte-Ann i Canada. Det første WC-rittet gikk av stabelen der. Jeg har tidligere vært i Mont-Sainte-Ann og syklet VM og WorldCup-ritt, så jeg har gode minner derifra med pallplass i WorldCup som U23-rytter. Løypa var litt forandret, den innehold det råe steinpartiet og flere andre utfordrende utforkjøringer, men runden var kun 3,9km og bratt! Må si det var uvant å kjøre i så teknisk løype, men tok etterhvert alle A-linjene, veldig happy for det! 😀

Sykkelen Nakamura Grade 29 Team klar for RACE! 😀

Elisabeth-Sveum-USA-Canada-2

Søndag 2. august gikk starten for kvinner elite – totalt 6 sunder + startloop skulle sykles. Jeg ga gass og merket at «wow», farta er høy, men det kom ikke som noen bombe. Jeg fant min rytme og kom inn en god flyt. Jeg følte meg på et tidspunkt nesten sist i feltet…. heldigvis var jeg jo ikke det! Etter bare 3 runder ble jeg «lappet», altså tatt ut på 80% regel, når man er 80% bak lederen i løypa blir man tatt ut av rittet pga at teten tar igjen ryttere. Siden denne løypa var så kort var det utrolig mange ryttere som ble «lappet». Jeg kjørte inn til 44. plass og en del UCI-poeng. Rått var det å sykle med verdens beste ryttere i ei skikkelig tøff løype!

Uken i mellom neste WorldCup-ritt kjørte vi bil ned igjen til New York. Det ble et par netter in the big city. Testet sykling i Central Park og løpeskoene 🙂

Elisabeth-Sveum-USA-Canada-4

Elisabeth-Sveum-USA-Canada-1

Måtte jo være litt turist og, dro opp i toppen av Rockefeller Center. Høye bygninger og fantastisk skyline på kvelden.

Elisabeth-Sveum-USA-Canada-8

Mot helgen igjen kjørte vi bil til Windham, bare 2,5t fra New York. Fra Windham har jeg også gode minner hvor jeg tok en 2. plass i WC-ritt som U23-rytter. Det begynner å bli noen år siden faktisk. Vell, nå er jeg i senior og steget opp der er hardt! Mye klatring i løypa i Windham, jeg likte løypa. Søndag 9. august kl. 11:15 gikk starten, full gass!

Elisabeth-Sveum-USA-Canada-7

Med startnr 47 klatret jeg mange plasser i løpet av startloopen og passerte som nr 30 ut på første runde. Jeg åpnet nok litt for hardt og det kom kanskje 10 ryttere forbi meg oppover bakkene der. Ingen god følelse det, men måtte bare fortsette å jobbe med bein og hode oppover bakkene! Underveis hadde jeg los på 2-3 stykker, det trengtes for å få litt pes. Det positive i dette WC-rittet var at jeg fikk nesten syklet hele rittet.. ut på nest siste runde var det bare 1 min ifra å ikke blir «lappet». Skikkelig surt der og da… men slik er det! Konkurransen er beintøff! Jeg syklet inn til en 46. plass i Windham, ikke det råeste resultatet, men jeg tar med meg masse erfaring og inspirasjon fra disse to WorldCup-rittene. Trenger å få en trøkk i trynet for å virkelig se hvor nivået ligger!

Elisabeth-Sveum-USA-Canada-6

Fantastisk tur «over there» og masse gode minner både med og uten sykkel!

Elisabeth-Sveum-USA-Canada-5

//Elisabeth