Cyclocross er knallgøy! I helgen syklet jeg mine første ritt med cyclocross. Det gikk jo ikke så aller værst. Lørdag tok jeg 2. plass bak Tiril Mohr og søndag spurtet jeg inn til seier foran Marit Sveen. Mye action, løp, hinder, sand, bark, gjørme og svinger. Jeg liker godt sporten og at det er mye usakelig som skjer 🙂 Løypa på Spikkestad var utrolig kul. Bra jobbet av arrangørene i BOC!

NC-CX-Spikkestad

Forrige uke fikk jeg min nye cyclocross Nakamura Pursuit 4.0 CX. Jeg tok bare et par-tre turer på den før helgas ritt. Må si jeg var litt spent på dekkgrep (hvor mye luft skulle jeg ha?) og hvordan sykkelen skulle oppføre i konkurranse. Den besto testen og dekkgrep var utrolig bra! For å få mer respons i sykkelen oppgraderte jeg den med et litt bedre hjulsett enn det som satt på. I tillegg byttet jeg setet til Cobb Cycling SHC DRT. Sykkelsete er viktig å tilpasse så det ikke blir noen «vondter».

Det jeg erfarte etter helga et at XX1 – et drev foran et smart. Jeg er nok altfor vant til å ha det på terrengsykkelen. Cyclocross er litt likt som terreng rundbane, mye akselerasjoner, opp og ned, så det er viktig å ikke klusse med girene når konkurransen er så kort. Er du sterk i beina kan du fint kjøre med utvekslingen som sitter på Nakamura Pursuit 4.0 CX 🙂

MQ8A6517-2

Nå leder jeg NorgesCupen i cyclocross og gleder meg til neste ritt i Tønsberg 31. oktober!

Elisabeth-Sveum-sykkelkross

MQ8A8258

Moro med CX-ritt! Ha en super uke!

Hilsen Elisabeth

Kategorier: Nyheter