Nå har jeg endelig fått montert 165mm lange krankarmer på terrengsykkelen. Dette skal testes! Tilbakemeldinger fra sykkeltilpasning viser at jeg kan bruke 165mm. Jeg har selv kjent at jeg må «løfte» beinet så mye for hvert tråkk. Kadensen blir også veldig lav når jeg blir sliten i beina. Så nå tenkte jeg: «Just try it!». Takk til Tommek Rønning på Oslo Sportslager for rask og bra mekking!

Jeg bestilte Sram X01 DH krank fra nettet. Sram leverer ikke kortere enn 170mm i XX1-gruppen, så da måtte jeg prøve med en DH-krank. Denne passer til BB30 pressfit lager, men har litt bredere Q-faktor og annet drevfeste. Jeg har byttet over drevfestet fra XX1-kranken, så da kan jeg bruke drevene fra XX1-gruppen. 😉

Spørsmålet er; mister jeg poweren i beina med 165mm?

s1600_SRAM_X01_DH_X_SYNC_Crankset_Black

I dag har jeg syklet første test på sykkelrulla inne. Det kjennes mye lettere å holde høy frekvens og jeg slipper å «løfte» beina så mye. Jeg må nok teste kranken ute før jeg merker forskjell om power´n blir borte eller bedre. Det blir spennende å prøve den på Gran Canaria i neste uke!

Ha en super dag!
Hilsen Elisabeth

Kategorier: Nyheter