15. februar dro jeg nedover til Hellas sammen med Marit Sveen, Torjus Bern Hansen og Andreas Baardseth – SK Rye elitegjengen ut på tur! I 15 dager skulle vi være på øya Salamina som lå rett utenfor Athen. Vi skulle sykle to helger med treningsritt for å få gode gjennomkjøringer og samle litt UCI-poeng.

Jeg fikk en trøblete start på treningssamlingen i Hellas. Kroppen var ikke helt i slaget etter treningssamling i Danmark 4-7. feb med SK Rye. Da jeg kom ned og syklet første økt i Hellas slo sykdommen ut. Jeg ble skikkelig forkjølet og i tillegg allergisk reaksjon fra noen larver i skogen. Det ble 4 dager på sofaen med avslapning og veldig mye kløe fra stikkene jeg reagerte på. Første ritthelg gikk i vasken for min del, mens Torjus og Marit fikk syklet etapperittet første helgen. Kroppen kom seg etter mange dager hvile og jeg var med å heiet på Marit og Torjus på lørdagen. Jeg fikk i gang kroppen med lett belastning i form av photoshoot og kun trille rundt med sykkelen. Kroppen bedret seg og jeg fikk gradvis økt treningen til normalen de neste dagene. Heldigvis ble jeg så positiv at jeg var klar for å sykle to ritt den siste helgen vi var i Hellas. Kroppen kjentes klar under intervallen (4x10min terskel) midt i uka og det var bare å forberede seg til årets første ritt!

BOS-6743

Jeg var litt spent på formen før det første rittet, lørdag. Med to ukers sykdom og lang vintertrening bak meg kunne det gå begge veier. Gledet meg gjorde jeg iallefall! Ut fra start lå jeg som nr 4 og hang ganske bra med første runden. Det dannet seg fort tre stykker i ledergruppa og bak jaktet jeg sammen med to andre ryttere. Jeg fant god flyt, men merket at farten var «terskelfart». Ut på andre runden tapte jeg to plasseringer og lå som sjette beste dame. Jeg tenkte at nå må jeg begynne å jage. For hver anledning reiste jeg meg og spurtet ut av svinger og over bakkekuler. Da løsnet det og jeg kom inn i en god flyt med mer rittfart. Mot slutten av rittet klatret jeg til 5. plass og hadde los på 4. plassen. Inn til mål holdt det til 5. plass!! Ganske fornøy 🙂

BOS-6921-s

Søndagen var det klart for et nytt ritt. Nå visste jeg litt mer hva jeg gikk til. Full gass! Jeg tok teten ut fra start og ledet ca halvveis av første runden. Det var en god følelse å kunne bestemme farten ut fra start. Jeg fikk smake det litt opp i bakkene og hadde ikke sjans da de beste damene dro opp farten i de bratte partiene. Jeg fokuserte på mitt løp og måtte bare la de gå, selv om jeg ikke ville. I utforbakkene kjørte jeg godt teknisk og merket at jeg plukket noen sekunder nedover. Nytt for i år er at jeg sykler Trek fulldemper, det fikk jeg igjen for i de slake partiene nedover 🙂 Jeg hold god flyt og lå på 3. plass igjennom hele rittet. Jeg hadde los på 2. plassen, men klarte ikke å ta innpå. Kroppen var i slag og jeg holdt bra trøkk igjennom hele rittet. Jeg tok 3. plass og min første internasjonale pallplass for sesongen!!! Utrolig moro! jeg er godt fornøyd med årets to første ritt og fikk mange gode svar som jeg skal ta med meg videre i treningsarbeidet.

Elisabeth sveum Hellas

Det var også veldig gøy at Torjus tok en pallplassering på søndagens ritt. Marit syklet også bra ritt. God laginnsats og det ble en vellykket tur til Hellas med god stemning (selv om jeg var litt syk i starten av oppholdet). Siste dag ble benyttet til å dra inn til Athen og se Akropolis. Litt turist ble det også tid til 🙂

//Elisabeth

Kategorier: Nyheter