EM over all forventning

At jeg skulle ta 5. plassen i sprint EM hadde jeg ikke trodd på forhånd! Europamesterskapet ble en skikkelig opptur for meg og jeg har tatt store steg allerede denne sesongen. Det er så deilig å se at all jobben jeg har lagt ned gir resultater.

XCR_0369

Mesterskapet i Husqarna, Sverige startet med stafett. Jeg var i utgangspunktet reserve, men ble tatt inn på laget i tolvte time. Jeg var skikkelig gira på å gjøre en innsats for laget og ikke minst Norge. Foruten meg besto laget av Petter Fargerhaug, Sondre Kristiansen og Martin Siggerud. Raske gutter og dem leverte sakene sikkelig! Jeg hadde 3. etappe og vekslet faktisk som nr. 5 – rett foran meg var Tyskland med Sabine Spitz. Jeg åpnet kanskje altfor hardt og hadde samme fart som Sabine Spitz opp den første bakken. Jeg fikk svi for det og «brinket» skikkelig resten av min etappe. Mistet noen plasser da jeg vekslet med Martin. I mål tok vi en 10. plass og var godt fornøyde med det! Mesterskapet var i gang og jeg lærte masse av min etappe!

XCR_0026

To dager etter stafett var det klart for EM sprint. Jeg var veldig spent, men gledet meg mest. Sprinten kunne gå begge veier og finale var faktisk mulig om jeg hadde en veldig god dag. I prologoen kvalet jeg overraskende som nr 3 og fikk god startposjon i heatene. Jeg vant kvartfinalen og tok meg videre til semifinale. Her var det skikkelig kamp om plassene og jeg fikk en dårlig start etter en taktisk feil i første sving. Lå som nr 3 igjennom hele heatet og på oppløpet var det veldig tett. Følte meg egentlig sterk nok til finale, men når man ligger bak er det vanskelig å kjøre forbi. Så fikk jeg høre at jeg skulle kjøre B-finale og kjempe om plasseringene 5 til 8, så det var bare å gi gass videre.

IMG_4809

Jeg vant B-finalen og tok 5. plass i EM sprint! Det er mitt beste resultat noensinne i EM, helt rått!!!!! Helt rå stemning var det også! Takk for heiing av alle sammen!!!

Søndag var det siste øvelse, nemlig rundbane! Jeg var i «siget» og skuldrene var senket. Jeg hadde på forhånd bestemt meg for å ikke åpne så hardt som jeg gjorde på stafetten. Fant en god flyt ut på første runden (av totalt seks). Merket at teknikken har blitt bedre, i utforkjøringene kjørte jeg inn ryttere foran, det var en kul følelse! Etter 4 runden fikk jeg høre at jeg var bare 4 min etter Gunn Rita, altså bare 4 min – det er ikke mye i denne løypa her som skiller mye!!! Jeg ga gass og kjørte inn til 21. plass!!! Superfornøyd og ga alt jeg kunne den dagen! God stemning og alt bare funket så bra!! Sykkelen Trek Pro Caliber 9.9 var også helt rå!!