Jeg hadde ikke forventet å stikke av med seieren og vinne med 12 minutter til Sunniva Dring under NorgesCup maraton / Bukkerittet. Rå løype og jeg koste meg skikkelig på Trek Top Fuel 9.8. Fulldemper passet utrolig bra i de 68km på Skeikampen. Mye sti, kule nedkjøringer og klatringer. Sykkelen kom absolutt til sin rett!

Startskuddet smeller! NorgesCup maraton er igang!

Startskuddet smeller! NorgesCup maraton er igang!

Jeg startet ganske «rolig» og hadde litt respekt for distansen. Holdt med sammen med de andre jentene de første 10 km. På stien syntes jeg det ikke gikk spesielt fort, så tenkte at jeg får ta teten og kjøre mitt tempo. Merket at jeg hadde fordel i terrenget og kunne slippe litt mer på. Planen var ikke å rykke egentlig, men til første matstasjon ved 12km hadde jeg allerede 1 min luke. Så da måtte jeg bare kjøre på nå, tenkte jeg!

Jeg fant en god og gjevn fart, hadde fokus på å drikke og spise godt under hele rittet. Mamma sto for langing på de tre matstasjonene og det var gull verdt! Tror jeg drakk ca 2 liter og spiste 4 gels, 1 banan og 1 1/2 bar. Skulle ikke «brinke» iallefall!

NC-Bukkerittet

Etter ca 22km, etter andre matstasjon fikk jeg en liten «down». Føltes langt til neste matstasjon som var ved 50km. Da bestemte jeg meg for å klare til 30km – delmål. Deretter 40km, så plutselig var jeg ved 50km. Ble litt kjei mot slutten, men holdt trykket oppe. Avslutningen av Bukkerittet hadde sinnsykt kule stier og det var en fryd hele rittet! Heldig med været også!

I mål klokket jeg inn på tiden 3:22:22 på de 68 km i fjellterrenget! Sunniva Dring (som leder NC maraton sammenlagt) tok 2. plassen på tiden 3:34:52. Monica Hallingrød tok 3. plassen.

NC-Bukkerittet-Elisabeth-Sveum

Pappa syklet også Bukkerittet og stakk av med seieren i M50-59 år på tiden 3:31:23. Fortsatt ung og sprek pappa! 😉

Olav Sveum

Sykkelhilsen fra Elisabeth 🙂

Kategorier: Nyheter