Kroppen har kommet seg igjen etter stang ut i NM maraton, allerede helgen etter dro jeg, Marit Sveen og Sylvi Sommer til Danmark for å sykle Sramliga rundbaneritt UCI cat 2. Rittet gikk av stabelen i Holte, rett utenfor København.

NM-troya-ElisabethSveum

På startstrek i Danmark var det sterke navn som Marlene Degn og svenske Linn Gustavzon, i tillegg til mange danske og vi norske. Det var høy fart fra start Marlene og Linn satte opp tempoet. Jeg gjorde en liten teknisk feil og de fikk rask en luke. Jeg fant god flyt og lå sammen med to andre danske jenter i et par runder. Så satte jeg opp farten og fikk sekundering om at jeg var bare 30 sek bak Linn (Gustavzon). Jakten var igang! På siste runde (av 4) hentet jeg inn Linn og det ble spurt om 2. plassen. Den tok jeg!!! Wohooo! Marlene Degn vant 30 sek foran meg på 2. og Linn på 3. plass. Klubbvenninnene Marit Sveen tok en god 7. plass og Sylvi Sommer 13. plass med teknisk problems!

Sramliga

Norges Cup i Trondheim

NC-sprint-Festningsrittet
Helgen etter Danmark var det NorgesCup rundbane og sprint på Festningen i Trondheim. Gledet meg til å sykle rundbane på norsk jord igjen. I tillegg til de norske kom også Linn Gustavzon (som jeg spurtslo i Danmark). Yes, ennå mer matching! Jeg og Linn fikk luke til de andre allerede på første runde (av fem). Vi fightet tett og jeg følte meg bedre og bedre utover rittet. Men halvveis ut på 4. runde punkterte jeg 🙁 Da var kampen om seieren kjørt. Utrolig kjip! Måtte sykle en halve runde med flatt dekk. Fikk bytta hjul, men da hadde Linn allerede fått flere miutters ledelse. Jeg kjørte kontrollert i mål og sikret 2. plassen. Ble beste norske da 🙂

Dagen etter var det klart for sprint! Yes, det er gøy! Har 5. plass fra EM, men vet at Ingrid (Bøe Jacobsen) er favoritt siden hun har flere VM-medaljer i nettopp sprint. Jeg kvalet som nr 2 i prologoen bak Ingrid. Noen yngre utøvere overrasket positivt i prologen. Jeg tok meg videre fra kvart-, semi og var klar for finale! Der møtte jeg Ingrid, Sigrid Andrea Fløgstad og Martine Opsahl. Det ble kamp mellom meg og Ingrid. Følte meg sterk i finalen og tok ledelsen en liten periode. Rett før mål valgte jeg «chicken-line», det skulle jeg ikke ha gjort! Gavepakke til Ingrid og hun fik 5 meter med en gang. Da var spurten kjørt. Ny 2. plass, men dog fornøyd med helgen er jeg! Kroppen fungerer godt og det er gøy å sykle om dagen!

NC-pallen-sprint

Sykkelhilsen fra Elisabeth

Kategorier: Nyheter