I år ville jeg sykle Ultrabirken – ny utfordring er alltid gøy!! Gledet meg gjorde jeg iallefall! Vært var tøft, tåke, regn og vind, heldigvis var temperaturen nokså god! Jeg fikk en god start, holdt litt igjen første mila, også kjørte jeg på. Det var ei norsk/Canadisk som fikk luke på et grusparti etter ca 15km, det var to karer som kjørte opp tempoet og jeg syntes det gikk fort nok. Kjørte mitt tempo, langt ritt, så gjaldt å ikke brenne alt fra start. Spiste ca hvert 20min, enten en halv bar, en gel eller banan , det fungerte ganske bra. Underveis fikk jeg langing av flaske på hver drikkestasjon, det trengtes! Man får nesten ikke drukket nok. Målet var å drikke ca 0,5 liter pr time.

Etter ca 26 km i et stiparti nådde jeg igjen Kate som ledet. Vi syklet sammen i 5-6km før jeg rykket i terrenget, og bare økte avstanden derifra. Fantastiske stier, gjørme og røft vær gjorde rittet til en skikkelig prøvelse. Jeg fikk smake på distansen etter ca 85-90 km, da hadde jeg en liten down. Ikke så rart kanskje?? Etter 91km kom vi inn på samme birkentrase opp mot Elgåsen og over til Sjusjøen. Det gikk tungt oppover der, men tenkte at det er like tøft for de andre. Superdigg med cola og gel med coffein etter 95km. Fikk igjen piffen og hadde en god avslutning inn til mål!

Utrolig glad for seieren!!! Neste ikke til å tro!! Tiden ble 5timer 58min og 8sek på 117km. Jeg var 10min foran 2. beste dame. Digget løypa og sykkelen Trek Top Fuel 9.8 var rå!!

7 kjappe fakta fra Ultrabirken:

  • Sportsdrikk: 3,1 liter (0,5 cola på slutten)
  • Energibarer: 3,5 stk
  • Energi gels: 5 stk
  • Banan: 1/2 stk
  • Bytte av sportsbriller: 3 ganger
  • Kilometer tilbakelagt av støtteapparatet: 118km (en helt annen rute enn rittet).
  • Antall kilometer syklet 117km – 5timer 58min

Mitsubishi Pajero Instyle + 2016

IMG_5294

Kategorier: Nyheter