Finalehelgen i NorgesCup rundbane gikk av stabelen på Skullerud. Regionmesterskap inngikk også i rundbanerittet. Jeg liker løypene på Skullerud og de hadde lagt inn et nytt parti i Østmarka som virkelig var kult! Her fikk fulldemperen kjørt seg 😉

Fredag ettermiddag hentet jeg ny sykkel, Trek Top Fuel 9.8 2017 modell. Hentet flatpakket sykkeleske hos Trek Norge og kjørte rett til Spinn Majorstua. Der sto min nye mekanikker Konrad klar for å montere. Med hjelp av to mekanikere til var det full fart på monteringen. På snaut 1 time var sykkelen rittklar! Fantastisk rask service og kl 18:00 var alt klart for lørdagen.

Foto: www.racephoto.eu

Foto: www.racephoto.eu

Lørdagens rundbaneritt ble både prøvekjøring og rittdebut av Top Fuel 9.8. Det jeg merket stor forskjell på var bakdemperen. Det nye for 2017 er reactive bakdemper, det vil si at den er helt «stiv» ovenifra, selv om demperen er «åpen». Jeg merket ikke forskjell om lockputen var åpen eller lukket, det var kult. Mer kontant sykkel og energien går rett i pedalen og bakken i stedet for å bli sløst vekk i bakdemperen. Gøy å teste, gleder meg til flere sykkeløkter med den!

Tilbake til rittet, jo, det gikk veldig bra. Svenske Alexandra Engen (forrige helgas Nordiske mester) hadde tatt turen til Skuilerud og Oslo. Matching er alltid bra! Fart i feltet ble det absolutt. Jeg åpnet med å ta teten den første kilometeren og fikk med meg Alexandra Engen. Vi lå sammen et par runder før hun rykket litt ifra, jeg visste at jeg måtte kjøre i mitt tempo. Bak meg peset Ingrid Bøe Jacobsen og det var bare å gi gass. Jeg fokuserte på å kjøre bra teknisk og skape fart dere jeg kunne. I mål tok jeg 2. plassen og var ca 35 sek bak Alexandra Engen som vant ritttet. Ingrid (Bøe Jacobsen) tok 3. plassen. Jeg tok dermed seieren i Regionmesterskapet, veldig gøy å ta med seg 🙂

Pallen i NorgesCup rundbane - Foto: www.racephoto.eu

Pallen i NorgesCup rundbane – Foto: www.racephoto.eu

Herlig stemning på Skullerud med solskinn og sommertemperatur. Godt fornøyd med gjennomføringen av rundbanerittet og ny sykkel var rått!

Søndag var det klart for årets siste sprint ritt. Ingrid Bøe Jacobsen var forhåndsfavoritt og jeg var gira på å slå Ingrid i sprinten. Jeg kvalet som nr 2 i prologen og kom godt i gang. Neste var rett til semifinale, her tok jeg meg videre og var klar for finale. Rett før start i finalen dirret hele kroppen, jeg var klar! «Pang», full gass!!! tok hjulet til Ingrid og prøvde å komme forbi flere ganger. Ned siste utforbakke hadde jeg mye større fart enn Ingrid og var på vei forbi. Men så presset hun jeg ut i gjerdet / båndet og måtte bremse ned. Det ble skikkelig spurt inn mot mål. Nok en 2. plass i sprint og seier til Ingrid, vell fortjent! Skikkelig gøy var det uansett, selv om jeg var såå nærme i helgas sprint!

Foto: www.racephoto.eu

Foto: www.racephoto.eu

Sammenlagt i NorgesCup rundbane tok jeg 2. plassen og ble en glassbolle rikere. Etter seier totalt i NorgesCup maraton har jeg nå matchende bolle og glassfat 🙂

Nå går jeg «Off-season» og tar 3 ukers ferie. Island og Hellas next!

Tusen takk for all support igjennom sesongen!!!!

//Elisabeth

Kategorier: Nyheter