fbpx

Som jeg alltid pleier å si: Nytt år, nye mulighet! Hva skjer dette året da tro? 2017 blir garantert like spennende som 2016, tror jeg iallefall 🙂

2016 var en ren opptur for meg. Endelig fikk jeg betalt for all treningsarbeidet og det var så deilig å kjenne at kroppen fungerer skikkelig igjen! Jeg har hatt så mange gode konkurranser, morsomme samlinger med klubben SK Rye og gode treningsøkter i godt selskap. Dette er mye av grunnen til at jeg digger å satse på terrengsykling, det å oppleve så mye og samtidig jobbe mot mål, både store mål, drømmemål og delmål. I 2016 nådde jeg mange av mine mål med blant annet NM-Gull i rundbane, NM-Gull i cyclocross, 5. plass i EM sprint, sammenlagtseier i NorgesCup maraton og seier i Ultrabirken.

Det som var veldig kult var at jeg både presterte i sprint, rundbane og samtidig maraton. Det er ganske store forskjell å sykle en sprint med heat på 2-3min og maratonritt på 3-4timer. Får jeg til å være rask som i sprint og utholdenhet fra maraton kan farten i rundbaneritt blir stor. Store ord, men hvem vet når jeg plutselig tar et steg til? Jeg lever i håp og jobber mot å bli en raskere rundbane-syklist. Drømmen er OL i 2020 og for å klare det må mye trening over lang tid legges ned. Det er lett å tenke at det er så lenge til 2020, men egentlig er det ganske kort tid til. Det samme er vinteren, den føles er lang, men det er jo bare 3,5 mnd til sykkesesongen 2017 og første ritt!!! :O Ble litt skremt når jeg skrev det her nå. Shit – bare å komme seg på sykkelen og trene som f….!

Så hva skjer i Elisabeth´s liv om dagen? Jo, før jul var jeg på treningssamling til Gran Canaria sammen med Sylvi Sommer, Marit Sveen, Ingrid Bøe Jacobsen og Anna Stray Rogve. Utrolig gøy at vi var fem jenter som satser på terrengsykling. Vi forsøker å samle oss jentene i Norge og skape et større treningsmiljø. Syntes vi har lykkes med det og fortsetter følger 😉

Jula ble feiret hjemme på Gjøvik sammen med familíen. Jeg fikk endelig gått på ski og fikk mange fine treningsturer på Glæstad og det ble en dagstur på Sjusjøen med hele familien. Langtur fra Sjusjøen, Pellestova og Midtfjellet var helt krem. Fantastisk skiforhold og jeg koste meg masse. Det ble mye kos med julemat og kaker, og mot nyttårshelga begynte jeg å lengte etter mer næringsrik mat. Kaker er godt det, men rart med det at vanlig mat fungerer best i lengden. Nyttår ble feiret i Oslo med gode venner og møtte 2017 med et smil 🙂

Mormor 89 år – 7 slag kaker og mer tæl 🙂

Nå sitter jeg hjemme og kjenner at hodet fortsatt er på juleferie. Sitter å tenker på at hodet bør komme seg inn i «jobb-modus». Det er skikkelig digg når hodet er i «flow» og kreativiteten er på topp. Jeg er glad i å designe hjemmesider og brosjyre mm. Når hodet er fokusert er det mye lettere å komme i gang liksom. Kanskje er jeg ikke den eneste som har hode på juleferie ennå?

Akkurat gjennomført en bra intervalløkt etter noen litt mer «daffe» intervalløkter i jula.  Kjenner at hode er mer klar for å «slite» på intervaller, noe som er faktisk veldig gøy når jeg er innstillt på at det blir hardt å kjøre intervaller. Det er alltid hardt å kjøre en god intervalløkt. Derfor ikke alle liker det 😛 I morgen skal jeg ha FTP-test på sykkelrulla, altså hvor mye watt jeg klarer å produsere på 30min. Jeg gruer meg som alltid. Egentlig er det jo bare mot seg selv, men jeg er ikke så god til å moblisere når jeg sitter inne og stirrer på TV´n. For meg er det lettere å tyne ut det lille ekstra og eliminere syra når det er kamp som seier i et ritt. Det blir liksom helt noe annet enn å sitte inne å pine seg på sykkelrulla. Jaja, jeg har lært at det faktisk er smart å trene på sykkelrulla, det gir resultater til sommer´n. Bare å bite tenna sammen i morgen og rulle på FTP test!! Hva mye watt tror dere jeg klarer?

Her kan lese om min favorittøkt på sykkelrulla på terrengsykkel.no

Ønsker deg GODT NYTT ÅR!!!

Ha et kult år 😀

Hilsen Elisabeth

 

Kategorier: Nyheter