fbpx

Jeg har aldri før konkurrert på Fatbike, så tenkte at det hadde vært gøy å prøve! Etter en tøff treningssamling i Torrevieja, Spania var jeg usikker på om kropp og bein var restituert til Fatbike-NM. På rittdagen kjente jeg meg klar i kroppen og var akkurat restituert nok til gi gass i rittet. Løypa var stort sett scooterkjørt og det var som å sykle et rundbaneritt. Utrolig kul løype og den passet meg bra. Det var tre drop, mange korte kneiker, svinger og mye moro!

Vi startet sammen med menn elite og det var høy fart ut fra start. Vi damer elite skulle sykle startloop 2km + 3x4km. Jeg satset på å komme meg så langt fram som mulig i startloopen, før det gikk inn på scooterkjørte løyper. Jeg tok teten fra første tråkk og fant en god flyt. Rakel Birkeli hang godt med en stund og jeg følte litt presset en stund. Etter en runde hadde jeg fått en luke på ca 30sekunder. Jeg holdt trøkket oppe og hadde fokus på akselerasjon inn i bakken og over kuler. Rett og slett skape fart.

Løypa ble litt glattere på siste runde, plutselig forsvant framhjulet i en sving. Var nedpå tre ganger i løpet av rittet. Ikke så veldig farlig når det myk snø å lande på, men føles aldri kult å tryne 😛 Luka holdt godt inn til mål og jeg syklet inn til NM-Gull i Fatbike!! Nå er jeg regjerende Norgesmester i terreng rundbane, cyclocross og Fatbike. Det er ganske gøy å tenke på 🙂

 

Tusen takk til Gjertrud Bø for lånet av Fatbike, Trek Farley! #Trekfamily. Koste meg masse på fatbiken og det ga absolutt mersmak å sykle mer på tjukkasen.

Her er noen bilder fra Fatbike-NM:

Sykkelhilsen fra Elisabeth

Kategorier: Nyheter