NM Langdistansetriathlon

På søndag deltok jeg i NM i langdistansetriathlon i Stavern. Distansen var 1900m svøm,  90km sykkel og 21km løp til slutt. Start – Vending – Mål foregikk ved Kysthospitalet i Stavern (for de som er kjent).

Min svakeste gren var helt klart svømming, det var 2 gangen jeg prøvde våtdrakt og i det hele tatt svømte. men jeg kom ikke sist etter svømming blandt brennmaneter. Jeg brukte ca 55min på svømminga og var et godt stykke bak beste dame. Etter å fått vridd av seg våtdrakta og hivi i seg litt mat, dura jeg ut på syklinga. 9mil for tur! Syklinga gikk veldig bra, jeg tok igjen mange. Sykkeltraseen er nokså flant og gikk frem og tilbake tur/retur fem ganger. Det brukes racersykkel og tempoutstyr er tillat. På triatlong er det ikke lov å få heng» av andre syklister, avstanden må være minst 10m, så alt foregår helt inviduelt.Jeg brukte ca 2t 46min på de 9milene. Etter å ha blitt anvist inn veksling til jogg helt feil (eller jeg ble ikke anvist noen sted) så måtte jeg gå rundt et hus å gå inn på riktig sted. Da ble jeg skikkelig sinna da de ikke klarer å anvise meg på riktig sted. Slikt skjer, ut surt der og da.

Så var det ut på jogg. Da gjalt det ikke å stresse, men heller finne en god rythme for å jogge de 21km etter å ha svømt 1900m og sykla 90km. Løypestraseen gikk fra kysthospitalet og ned til stavern sentrum og inn i en park. Vending og tilbake igjen, tur/retur fem ganger. Jeg jogget i en god rythme og fikk litt hold underveis, men det gikk egentig overaskende bra. Jeg klokket inn på tiden 5t 44min 21sek. Jeg er veldig godt fornøyd og synes jeg fikk holdt bra tempo under hele konkurranse. Jeg fikk en 5. plass i seniorklassen NM. Jeg konkurrerte for Royal klubb, og der var det 2 andre jenter. Vi utgjorde et lag i lagkonkurransen. Vi hadde NM gullet så og si i boks, men uheldigvis pungterte hu ene 3 ganger og brøt.

[image lightbox=»true» icon=»zoom»] https://www.elisabethsveum.no/wp-content/uploads/2011/06/nm_triathlon_1juli_1183534389.jpg [/image]
Jeg slutt vil jeg si at triathlon er hardt, men utrolig gøy!

Del: