WorldCup-seier!

Under WorldCup-rittet i Pietermaritzburg i Sør-Afrika tok jeg min første seier i et WorldCupritt U23 . Jeg er strålende fornøyd – jeg kunne ikke fått en bedre start på WorldCup-sesongen. At jeg også fikk ledertrøya i WorldCup og skal kjøre med den i England om snaut en måned er selvsagt ekstra gøy.

Rett før startskuddet gikk var jeg i min egen boble. Det var akkurat som jeg visste at dette, ja dette har jeg taket på! Det kriblet i hele kroppen!

Rett før start: Oppstilling og klar for å gi gass!

Det var et utrolig tøft og hardt ritt, og jeg satte full fart fra start. Jeg tok greit ledelsen ut fra start og kjørte i tet store deler av førsterunden. Klarte å få kjedet på utsiden av kranken etter et tøft steinparti, så tre jenter smatt forbi. Jeg holdt avstanden og følte jeg fikk tråkket de neste to rundene. Nærmet meg tredjeplassen og ut på sisterunden hadde jeg klatret opp på tredjeplass, 40 sekunder bak teten.
Jeg tenkte at, klarer jeg pallplass er jeg superfornøyd. På sisterunden skjedde det mye. Jeg satte på gassen og midtveis nådde jeg igjen nr 2, og like etter nådde jeg igjen hun som ledet. Jeg klinket til og plutselig var jeg i tet, en herlig følelse!

Fokus var, trå, trå, trå og ta vare på utstyret og ha riktig girvalg inn i bakkene og over kulene. Inn mot mål gikk det opp for meg at jeg hadde vunnet, smilet gikk helt rundt. Over mållinjen hevet jeg armene over hodet og seieren var min i det første WorldCuprittet med egen U23-start. Det her er sinnsykt stort og moro!

Podium U23 Women – World Cup XCO Pietermaritzburg, SA

Herlig å se at Gunn-Rita nesten var like glad som jeg der hun sto og sang nasjonalsangen under premieutdelingen. En stor takk til henne og Multivan Merida for veldig god hjelp disse dagene.

Takk til alle som har støttet meg så langt og har kommet med positive tilbakemeldinger og gratulasjoner. Det var herlig å få til en så bra start på sesongen!

Nå skal jeg hjem på mandag, ta det med ro og trene noen dager før NorgesCupen starter i Stavanger. Gleder meg til å kjøre ritt i Norge igjen!

Del: