Yes, jeg klarte en ny podieplass i World Cup U23

…og nær ved å klatre helt øverst! Det var et sinnsykt tett og spennende ritt i dag!

Som forrige helg var det nokså varmt, allerede 24 varmegrader i skyggen da vi kjørte bort til stadion kl. 09.45.

Fokuset i dag var dermed å holde kroppstemperaturen nede både før og underveis av rittet. Jeg følte meg ganske bra før start og fikk en veldig god oppvarming på frirulla med et kaldt bløtt håndkle på skuldrene. Etter 35 min på frirulla trillet jeg bort til startbåsen.

:)

Jeg fikk en veldig god start i dag, var nesten litt overraska over hvor bra jeg traff med pedalen  Var helt i tet uten å bruke alt for mye krefter. Når bakkene begynte og farten fikk satt seg, da gjaldt det å ha krefter for å henge med.

Allerede i den første bakken merket jeg at kroppen og beina var på hugget. Jeg tok teten i klatringene oppover og fightet mot Pauline F. Prevot om å ta teten den første runden. Hun var litt raskere enn meg i den siste delen av runden hvor det var mye “downhill”.

Ut på andererunden av fire lå jeg rett bak Pauline F. P. og hadde Kathrin Stirnemann (nr. 2 i WC forrige helg) på hjul. Jeg holdt avstanden til Pauline i oppoverbakkene, men klarte ikke helt å komme opp på hjul. Alikevell kjempet jeg bra og hadde god flyt med fulldemperen. På slutten av andrerunden snek Kathrin Stirnemann seg forbi meg i utforkjøringene ned til stadion og fikk ei luke.

På tredjerunden hadde jeg hele tiden øyekontakt med de to i tet og plukket noen sekunder. Hver runde fikk jeg PowerBardrikke og gel, samt vann til å helle over hodet. Vannet var gull verdt for å holde seg nedkjølt i den steikende varmen.

Da det gjensto en runde våkne jeg skikkelig. Beina var kvikke og kun 20 sekunder foran meg var teten. Jeg tok igjen Kathrin S. og halvveis var jeg nesten oppe på bakhjulet til Pauline F. P. Det var en sinnsyk god følelse! Pauline var hakket raskere enn meg siste del av runden og tok seieren i U23 i dag. Fattige 18 sekunder bak tok jeg 2. plassen og var superfornøyd med opplevelsen på sykkelsetet idag. Jeg var dyktig sliten da jeg passerte målstreken og måtte legge meg litt nedpå gresset for å hente meg inn igjen. Herlig!

Det er virkelig stort å kunne ta steget opp på pallen for andre World Cup-ritt på rad!

:)

Det har vært to vellykkede World Cup ritt her i Canada og USA. Jeg er strålende fornøyd og står igjen med en 2. og en 3. plass og har totalt tatt 130 UCI-poeng her borte. Etter dagens ritt klatret jeg en plass i sammendraget og er helt oppe på en 2. plass totalt etter 5 av 7 WC-ritt.  Helt rått!

Se resultater fra dagens ritt her…

;)

I kveld har vi feiret med en god middag; “Fondue”. Det var kjempegodt! …og litt vin som har stått å ventet på hotellrommet hele uka til “dessert” 

Flere bilder fra i dag 

Rittsykkelen, Merida Ninety Six:
– Tufo XC2 Plus (1,20 bar foran og 1,30 bar bak)
– Tufo Colibri hjul
– Tune Speedneedle sete
– Sram bremse- og girsystem
– Crankbrothers 4ti pedaler
– FSA styre, stem og setepinne
– DT Swiss demper foran og bak
– Garmin Edge 500
– Utveksling: 39/26 – 11/36
Vekt: 8,58 kg

Del: