Sykkelkake – perfekt på langtur

Fram med bakebollen og sleiva, nå skal det bakes! Dagens bakst er “sykkelkake”, den inneholder gode ingredienser som gir super energi på langturer. Det er digg å spise kake på langtur, ikke sant?

Av Elisabeth Sveum

Fram med bakebollen og sleiva, nå skal det bakes! Dagens bakst er “sykkelkake”, den inneholder gode ingredienser som gir super energi på langturer. Det er digg å spise kake på langtur, ikke sant? Oppskriften har jeg fått fra Olympiatoppen, så den anbefales! 🙂

IMG_1268

Her er oppskriften:

3 egg
200 g sukker
1 dl melk
2 bananer
250 g hvetemel (eller speltmel)
1,5 ts bakepulver
1,5 ts vaniljesukker
1,5 dl rapsolje
100 g mørk sjokolade

Slik gjør du det:

  • Smelt sjokoladen i vannbad
  • Pisk egg og sukker til eggedosis
  • Knus bananene med en gaffel og bland dem inn i eggedosisen
  • Tilsett det tørre og melken vekselvis
  • Tilsett rapsoljen og den smeltede sjokoladen
  • Ha deigen i muffinsformer / eller bruk en kakefor (se bildet)
  • Stek muffinsene på 170 grader i 10-12minutter – eller stek kakeformen på 170 grader i ca 40minutter.

Jeg brukte kakeform i stedet for muffinsformer. Jeg smurte kakeformen med rapsolje. Formen har jeg kjøpt på IKEA for 20kr, så ganaske billig! Med form syntes jeg det er enklere å steke kaken og etterpå skjærer jeg den opp i passe store biter.

Sykkelkake

IMG_1267

Til slutt pakker jeg dem inn i aluminiumsfolie og legger dem i fryseren. Kvelden før en langtur tar jeg to kakestykker ut av fryseren og legger dem på benken. På morgenen er dem tint opp og to kakestykker er klare for langtur!

IMG_1269 IMG_1270 IMG_1271 IMG_1272 IMG_1273 IMG_1274 IMG_1275 IMG_1276 "IMG_</p

Yeah! Let´s go!

//Elisabeth

Del:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin