Fram med bakebollen og sleiva, nå skal det bakes! Dagens bakst er «sykkelkake», den inneholder gode ingredienser som gir super energi på langturer. Det er digg å spise kake på langtur, ikke sant? Oppskriften har jeg fått fra Olympiatoppen, så den anbefales! 🙂

IMG_1268

Her er oppskriften:

3 egg
200 g sukker
1 dl melk
2 bananer
250 g hvetemel (eller speltmel)
1,5 ts bakepulver
1,5 ts vaniljesukker
1,5 dl rapsolje
100 g mørk sjokolade

Slik gjør du det:

  • Smelt sjokoladen i vannbad
  • Pisk egg og sukker til eggedosis
  • Knus bananene med en gaffel og bland dem inn i eggedosisen
  • Tilsett det tørre og melken vekselvis
  • Tilsett rapsoljen og den smeltede sjokoladen
  • Ha deigen i muffinsformer / eller bruk en kakefor (se bildet)
  • Stek muffinsene på 170 grader i 10-12minutter – eller stek kakeformen på 170 grader i ca 40minutter.

Jeg brukte kakeform i stedet for muffinsformer. Jeg smurte kakeformen med rapsolje. Formen har jeg kjøpt på IKEA for 20kr, så ganaske billig! Med form syntes jeg det er enklere å steke kaken og etterpå skjærer jeg den opp i passe store biter.

Sykkelkake

IMG_1267

Til slutt pakker jeg dem inn i aluminiumsfolie og legger dem i fryseren. Kvelden før en langtur tar jeg to kakestykker ut av fryseren og legger dem på benken. På morgenen er dem tint opp og to kakestykker er klare for langtur!

IMG_1269 IMG_1270 IMG_1271 IMG_1272 IMG_1273 IMG_1274 IMG_1275 IMG_1276 "IMG_</p

Yeah! Let´s go!

//Elisabeth

Kategorier: NyheterTips