NorgesCup-seier!!!

Av Elisabeth Sveum

NC-seier2

Yes, endelig tok jeg årets første NorgesCup-seier i terrengrundbane! Det smakte skikkelig, digg å kjenne at kropp og bein funker! Sykkelen Nakamura Grade 29 Team fungerte helt toppers også! I helgen var det NorgesCup / etapperitt med UCI-status over tre dager på Langsetløkka / Kjelsås i Oslo. Fredag 8. mai startet det med “shortrace” – 2 km MTB løype hvor vi syklet 4 runder. Skikkelig fart og fighting, jeg tok 4. plass på fredagens ritt. Ikke helt fornøyd, så jeg var veldig revasjesugen før lørdagens rundbaneritt!

NC-rye

Lørdagens rundbaneritt startet veldig bra, jeg fikk en god start og ledet halvveis på førsterunde. Det ble litt tryn og feil sporvalg, og vips falt jeg litt ut av rytmen. Beina ble stive og det gikk ikke veldig fort på andre runde! Jeg tapte plasseringer lå som nr tre, mens Ingrid Bøe Jacobsen og Marit Sveen lå i tet. De hadde fått en god luke og jeg måtte bare gi gass skulle jeg nærme meg. Ut på tredje runden bestemte jeg meg, klinte til og plutselig kom jeg inn i flytsonen igjen. Det var herlig, yes! Jeg syklet forbi Marit, som dessverre hadde punktert :/ Veldig kjipt for henne… Jeg fortsatte å jage! Ut på fjerde og siste runde (a 6km) fikk jeg blod på tann, hørte jeg ikke var langt bak Ingrid. Det var bare å gi alt! Midtveis på sisterunden nådde jeg igjen Ingrid og fikk luke med en gang. I mål var jeg veldig glad for å sikre seieren!!! Herlig det! Ingrid ble nr 2, mens svense Felicia Ferner tok 3. plassen. En god dag!

Søndagen var det klart for temporitt, enkeltstart, en runde i 6km løypa. Det var sammenlagtseieren totalt etter tre dager som skulle avgjøres. I sammendraget lå jeg ca 42sek bak Felicia Ferner som ledet og ca 18 sek bak Ingrid, så alt var mulig!
Jeg startet veldig bra på tempoen og fikk sekunderinger på at jeg ledet ved halvveis løp. Så sloknet beina litt igjen og jeg gjorde en del tekniske feil, da var det sjanseløst på seieren. Ingrid Bøe Jacobsen kjørte sterkt og tok seieren på dagens temporitt og etapperittet totalt, mens svenske Felica Ferner tok 2. plassen. Grattis! Jeg tok 3. plass på tempoen og 3. plass sammenlagt. Men seieren skal jeg ta med meg! Jippi! 😀

IMG_2185

Sykkelhilsen fra Elisabeth

Del:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin