Hvor sykle terreng på Gran Canaria?

Gran Canaria er kjent for gode asfaltveier for landevei, men hva med terreng? Jeg har vært på Gran Canaria x-antall ganger de siste årene, men under treninggsamlingen i januar nå nylig opplevde jeg helt nye sider av øya. Helt fantastisk natur og rått for terrengsykling!!! Det er lett å falle for fristelsen å sykle 70% av treningen på asfalt og kun få innslag av grusvei med terrengsykkelen. Grunnen til dette er mangelen på kunnskap om hvor man skal sykle, derfor tenkte jeg å dele med dere hvor jeg sykla grusveier og sti på Gran Canaria.

Først og fremst er spørsmålet: Fulldemper eller hardtail?
FULLDEMPER – det er grovt og tørt terreng og man får mye slag fra grov stein på grusveiene. Stiene er ganske grove, men det finnes også flytsti. Jeg hadde med Trek Top Fuel 9.8 – skodd med Bontrager SE4 Team Issue dekk. Du trenger ikke gjørmedekk, da det er så tørt at du bør også ha med kjedeolje for tørre forhold. Jeg brukte Pedros Ice Wax som kjedeolje, da festet ikke all smuss seg på kjedet.

Hvor skal du sykle terreng på Gran Canaria, langt eller kort? Her er forslag på sykkelrute fra 2 til 5 timer (i rolig tempo for meg). Utgangspunktet er fra Maspalomas.

Rute #1: Maspalomas – Fataga – MTB trail

Tid: ca 2t 15min

Turen starter med grusvei, ta til høyre rett etter alle rundkjøringene, ca 2 km før Aqualand. Grusveien stiger gradvis oppover Fataga-dalen, med varierende fin og grov grusvei. Etter ca 20-23km tar du ned til venstre på sti (spørs hvor du starter ifra), stien går av rett før grusveien stuper ned til Ayaguares. Først er det grov sti også fortsetter den ned en uttørket elv i 8km. Utrolig gøy – kortreist moro!

Rute #2: Maspalomas – El Tablero (GC-604) – Presa de Chira – Cruz Grande – Ayaguares

Tid: 5timer (6 timer med pauser)

Veien starter oppover fra El Tablero i Maspalomas, en bortgjemt perle. Spetakulær utsikt første 18km klatringpå asfalt. Så går det over til grusvei – ta til høyre! varierende grovhet og fulldemper er digg her. Stiger opp til ca 1200moh før grusveien blir fin og stuper ned til demningen Presa De Chira. Herifra blir det asfalt med 8km klatring opp til hovedvei (venstre til Ayacata, høyre til Cruz Grande). Anbefaler å sykle til Ayacata for en liten stopp og fylle opp drikke. Ta av asfalten til høyre ved Cruz Grande og her starter turens mest spetakulære opplevele!

Rute #3: Maspalomas – Arguineguin – Sukkertoppen/Norskeplassen – 6km flytsti

Tid: 2t 15min (fra Maspalomas)

Foto: www.ojohnsen36.blogspot.no

Turen starter med asfalt langs kysten fra Maspalomas. Når du kommer til Arguineguin tar du av til høyre i rundkjøringa med en hvalfinne. Neste rundkjøring til venstre, så starter klatringa oppover. Først 1,5km asfalt, så går den over til grusvei. Starter litt bratt, før den slaker ut med fantastisk utsikt!! Ca 500m rett etter en gård med gjeiter begynner stien – ta av til høyre. 6km flytsti venter på deg! Du kan sykle opp til «sukkertoppen», ca 1km til. God tur!

Finn frem Garmin og last inn gps-sporet. Har du ikke garmin/computer med kart, så sjekk strava-sporet før du sykler avgårde 🙂 Happy ride!

Neste jeg skal prøve ut er terrengstien som går ned fra toppen av Gran Canaria. Gleder meg til å finne nye stier og veier med fulldemperen.

Sykkelhilsen fra Elisabeth

Del: