Sommeren – Hva skjedde?

Av Elisabeth Sveum

Hei dere! Sommeren har gått så altfor fort! Nå er det allerede midten av august og merker at det er høstvær i lufta. Siden mai har det gått slag i slag med konkurranser og trening, og x-antall havregrøt porsjoner. Kaffe er også et «must» om morgenen.

I juni var det NM rundbane som sommerens høydepunkt. Der var jeg tittelforsvarer etter at jeg vant NM-rundbane i 2016. I år var Gunn-Rita Dahle Flesjå på startstrek, så hun ble en hard nøtt å knekke. Jeg hang på så lenge jeg kunne, og ut på 4 og siste runde (av 5) var jeg bare 50 sek bak Gunn-Rita som ledet. Alt kunne jo skje, så det var uhyre spennende.

Jeg tok NM-sølv og er utrolig fornøyd med det etter å ha vært så nærme Gunn-Rita. Hun er fortsatt helt rå og har vært på pallen i årets WorldCup-ritt og vunnet VM-bronse i maraton.

I NM sprint dagen derpå tok jeg NM-bronse etter et meget spennende finale-ritt. Plukket med meg to medaljer fra årets NM, det er gøy!

Etter NM var jeg helt gira på å sykle mer hard konkurranse. Ferden videre var til Andorra. Der var det WorldCup rundbaneritt på 1950 meters høyde over havet. Shit, det var lite luft oppi der, men heldigvis kom det seg. Rittet var knalltøft. Jeg håper jo på å perse plasseringsmessig, altså bedre enn 35 i Albstadt tidligere i år.

Jeg må innrømme at jeg fikk syra på første runde og raste mange plasser bakover. Klarte å klamre meg på sykkelen og klatre 10 plasser opp igjen mot slutten av rittet. MEN, så ble jeg «lappa», altså hvis jeg er mer enn 80% bak lederen i løypa blir man tatt ut av rittet. Det er DEN kjipeste følelsen :/ :/ Hadde jeg bare vært 10 sek raskere hadde jeg fått sykla hele rittet. Jeg var den første som ble tatt ut. jaja.. ble nr 39, altså det er veldig bra det også!

Pakke bagen, sykkelbagen og fly – fly – pakke ut bagen, sykkelbagen – nå er jeg i Sveits! I Lenzerheide. Helgen etter Andorra var det ny WorldCup-runde. Jeg har aldri vært i Lenzerheide, så det var utrolig spennende. Et helt fantastisk sted! <3

Med meg som støtteapparat var mamma. Vi koste oss på tur og jeg fikk gjort mine forberedelser. Hadde booket det billigste stedet, men det var jo MER en nok. Bra leilighet (Y). Og hvordan gikk rittet? bedre enn i Andorra. Jeg fullførte hele rittet og var mye nærmere vinneren, plasseringsmessig: nr 42. Yeah!

Etter WorldCup-rittene var det tid for ferie og treningsperiode…eller?? Ferie = mye trening og noen morsomme konkurranser. Jeg og Bengt Ove dro oppover til Toten og konverterte til «Totninger» for en 2 ukers periode.

Det ble noen dager på hytta (uten internett / mobilnett… shiiit), kanskje liksågreit uten internett i blant? Jeg fikk ladet opp batteriene og fikk endelig tatt årets første bad i norsk innsjø, ala Trevatn.

Langtur med pappa og Bove

Under tida på Toten måtte jeg jo finne noen konkurranser, og spesielt få sykla mot pappa. Valdresrittet var helt perfekt til å matche seg, hvem kom først til mål, pappa eller jeg???


Valdresrittet var helt fantastisk ritt med morsomme stier og kan virkelig anbefale det 🙂 En perle oppe på Vaset 😉

Helgen etter var det klart for Norges Cup maraton – Furusjøen rundt. I år hadde rittet status som UCI World series. Utrolig kult! Løypa er også utrolig morom (og hard), en skikkelig fulldemper-løype. Jeg og Trek Top Fuel 9.9 var klar for å gi gæss i rittet. Jeg åpnet ganske greit og Jeanette Person og Hildegunn Hovdnak ledet rett foran meg opp første fjellet. Så kom det en utforkjøring og der vettu, jeg tok inn luka i et jafs og fant flyten. Tok teten og økte forspranget til første matstasjon med ca 2-3 minutter. Det var etter 1t 25min rittid. Jeg kjørte solo derifra og holdt bra trøkk. Spendt på om de som jaget bak tok meg igjen, men jeg kom først til mål! Jippi!!! Årets første og beste maratonseier!

Toten-turen var over. Vi dro hjem til Oslo og var der i to netter før baggen var pakket på nytt. Frankrike neste 😀 12 dager i de franske Alper sammen med venner som dro ned for å klatre i fjella. Ikke sykkelklatring, men med tau og sele, sportsklatring. Bengt Ove (og jeg og da) har noen kule venner som er helt rå til å klatre.

Klatre sa du? …mat mat mat

Jeg klatret en dag, men det var så sinnsykt varmt 37 varmegrader er HOT! Hetebølge i Frankrike. For at jeg skulle få sykla sto jeg opp kl. 05:30 og dro ut på trening 06:30. Det var litt hardt, men det var absolutt verdt det! Jeg fikk trent godt i fantastiske omgivelser.

Bengt Ove var også med noen dager i mellom klatringa (med tau og sele). Vi bodde like ved en magisk elv. Der fikk vi avkjølt kroppen etter trening og når kroppstemperaturen ble for høy om dagen (og kvelden).

Plutselig en kveld fikk vi høre av de lokale at det var et sykkelritt dagen derpå. Jeg fikk veldig lyst til å sykle, ritt er jo gøy! Bengt Ove ble også med. Vi fant ut at rittet var mer uhøytidelig – ala trimritt – men ALLE startet når de ville og det var tre matstasjoner underveis. Vi syklet rød løype, 38 km kun på sti med 1300 høydemeter. Det var skikkelig kult konsept når alle sammen startet og syklet så fort de ville. Etterpå var det «pastaparty» hvor arrangøren ga bort gratis matkupong og det var hyggelig stemning i målgang. Knallbra trening og gøy!

En dag dro jeg til Mont Ventoux – kjent fjell i Tour de France. Det var en opplevelse. Først når jeg parkerte bilen, så tenkte jeg: «oj, flere som har tenkt å sykle, kult». Litt lengre oppe i bakken: «oj, der er det flere, hyggelig med selskap på veien, jeg prøver å ta dem igjen» og opp siste 6 km til toppen: » Det er som å sykle et sykkelritt» 😀

 

Hjem fra Frankrike ble en sabla mjølkerute. Da vi satt i bilen på vei til flyplassen i Nice, Frankrike kom meldingen fra SAS: «ditt fly er kansellert». Jeg var så trøtt at jeg ikke reagerte. Må skryte litt av SAS da, de fikset fly og det tikket inn en melding om info om det nye flyet. Ble bare tur slik: Nice – Amsterdam – Bergen. Fra Bergen  til Oslo fly vi med propellfly via Sogndal. Heelt fantastisk utsikt over kjente trakter, Einafjorden hvor mormor bor —> Se bildet til høyre —>

 

Nå er jeg kjei og kanskje litt lei? Høstsesongen starter nå. Til helgen er det NorgesCup rundbane lørdag og «shortrace» søndag på Lillehammer. Gleder meg snart, bare overskuddet i kroppen kommer! 😉 Hvile – hvile – hvile. Faktisk det enkleste, men også det vanskeligste 😛

…til deg som fortsatt leser dette laaaange innlegget: takk for at du tok deg tid! Fortsetter følger! 😉 Ha en super duper dag!

// Elisabeth

 

 

Blogglistenhits

Del: