Endelig pallplass i Birkebeinerrittet!

Jeg syklet mitt første Birkebeinerritt som 16-åring. Siden den gang har jeg vært hekta på terrengsykling. Jeg har vunnet totalt 7 klasseseiere, men aldri vært på pallen i eliteklassen i Birkebeinerrittet. I 2018 skulle det endelig lykkes! Sammen med pappa la vi en taktikk for rittet, slik at jeg skulle få mer utbytte av mitt potensiale. Opp til Skramstad lot jeg bevisst teten gå. Det var skikkelig hardt og bare la dem gå, men jeg så på wattmåleren at det gikk ganske fort i gruppa bak hvor jeg lå. Rittet er langt og tidligere år jeg har alltid fått smellen opp til Skramstad.
Etter Djuposet og første terrengparti kom jeg i en fin gruppe på 3-4 damer. Vi lå sammen over hele fjellet og ved Birkebeinerstadioen skulle det avgjøres om 3. plassen. Jeg «rykket» ifra de andre damene rett før det stupte ned mot Lysgårdsbakkene og Håkonshall. Jeg fikk en skikkelig god luke ned Ballettbakken og inn til mål sikret jeg pallplassen i elite!! Helt fantastisk følelse!!

Pallen, damer elite: 1. Borghild Løvset – 2. Hildegunn Hovdnak – 3. Elisabeth Sveum

Takk til arrangøren og sykkelen min Trek ProCaliber 9.9 for mye moro (og slit) over fjellet 🙂

Birkensykkelen 2018 – Trek ProCaliber 9.9 med Bontrager XR0 dekk.

Del: