God pekepinn på formen

I slutten av februar dro jeg til Spania for å sykle to rundbaneritt med UCI-status cat. 1 og HC. Det vil si at det er sterkt startfelt og mange gode internasjonale elite damer.

Første rittet var i Banyoles like utenfor Girona. Forøvrig fantastisk sted med utsikt mot Pyreneene. I Banyoles var det årets første ritt for meg. Marit Sveen hadde også tatt turen ned for å sykle rittet. God å være to fra Norge, det var hele 70 stk på start! Jeg hadde startnr 14 og fikk dermed et godt utgangspunkt. Jeg fikk en god start og lå langt fremme i feltet. Jeg merket fort at treninga i vinter har gitt avkastning, det var skikkelig trøkk i beina. Lå på en 13. plass da det gjensto en runde (av totalt 5), så pssss. jeg punkterte! 🙁 Da var det 2 km til teknisk sone… fikk skiftet hjul og kom i mål som nr 31. Tapte ca 6-7 min på punkteringa. Utrolig kjipt, men tar med meg at formen den er ganske god og at jeg har trent noe riktig i vinter!

Helga etter var det ritt lengre sør i Spania, nærmere bestemt i Chelva, 1 time inn i landet vest for Valencia. Jeg la inn en god treningsuke i mellom rittene. Fikk noen gode langturer og intervalløkt. Sommeren hadde ankommet Spania og det var ca 25 varmegrader på dagen. Deilig!

Søndag 3. mars var det ritt i Chelva. På start var det ca 30 stk, men samtidig god matching! Jeg tok teten ut fra start og kom skikkelig i gang. Var med og preget rittet hele veien og fant god rytme i den tekniske løypa. Jeg syklet med fulldemper´n Trek Top Fuel 9.9, den passet godt til denne løypa. Det hjalp ikke å ha god sykkel når jeg klarte å sykle på en skarp stein igjen..! Jeg fikk en punktering da det gjensto en runde, men denne gangen fikk jeg skiftet bakhjul med en gang og tapte «bare» 1 min. Tok 5. plassen i mål og var knallfornøyd!

 

Treninga har funka bra og nå er det bare å trene godt frem mot sesongstart 2019!

Del: