Er fatbike god trening?

Av Elisabeth Sveum

I vinter har jeg (endelig) fått meg fatbike, Trek Farley 9.6. På Harestua er det fantastiske muligheter for å sykle i romeriksåsen i hundeløyper og ikke minst Nordmarka om vinteren.

Bontrager OMW vintersko holder meg varm på føttene.

Første jeg gjorde var å stille inn sykkelen mest mulig likt som hardtail Trek ProCaliber. Jeg byttet ut stem og styre slik at styret fikk samme «bend/swipe» og samme bredde, 700mm. I tillegg byttet jeg setet til favoritten Bontrager Ajna Pro 144mm bredde. Geometrien på Trek Farley er ganske lik som ProCaliber, så det var veldig lett å få stilt inn ca samme sittestilling. Om vinteren sykler jeg med Bontrager OMW vintersko. Disse har en innersko som gjør at jeg holder varmen på føttene. Dette er selvfølgelig individuelt, men jeg har holdt meg varmt på føttene. Jeg har setet ca 3-4mm høyere med vinterskoene, da jeg syntes de bygger litt mer enn Bontrager Tinari MTB skoene jeg benytter om sommeren.

TIPS
Om du er kald på føttene på sykkeltur, stop og hopp på tå i 1-2 min og få igang blodsirkulasjonen igjen.

Bekledning er også viktig. Jeg har brukt ullundertøy, da det holder bedre på varmen i nedoverbakke. Etter ca 1,5 time blir det meste gjennomsvett. Da har jeg med en ekstra vest eller jakke på lomma. I tillegg ekstra hansker og ny lue. Da blir sykkeøkta mye hyggeligere når jeg er varmere 🙂

I mars har jeg fått mange gode langturer på fatbiken. Farten er ikke så høy med tjukke dekk og man må jobbe skikkelig får å få sykkelen framover. Jeg syntes det er et godt alternativ til sykkelrulle inne, da jeg får trent mer balanse og teknikk ved å sykle ute.. God «hestetrening» er det også, blir nesten styrketråkk med en fatbike. …det skal sies at jeg ikke sykler ute når gradene bikker ned mot 5-7 minus. Må holde meg frisk slik at jeg får kontinuitet i treningsarbeidet.

Jeg kommer definitivt til å bruke Trek Farley 9.6 fatbiken ut denne vinteren. Tror fatbiken er et viktig treningsverktøy for å utvikle meg som sykkelrytter, ikke bare sitte inne på sykkelrulla 🙂 OG DET ER GØY!  😀 Gleder meg allerede til neste vinter!

 

Del: