Pedal to the medal

Nordisk mesterskap i de Svenske skoger var varmt, varmt og fartsfylt. …. og en smule hardt og veldig gøy!

Jeg representerte landslaget i terrengsykling og vi var to jenter og fire gutter som dro til Nordisk mesterskap i Bolange, like utenfor Falun. I minibussen på vei til Forlange disket Knut opp med quiz, som selvsagt jeg vant :P…. not…. Anyway stemninga var på topp! Vell fremme var det rett på sykkelen for løypebefaring. Jeg og Marit (Sveen) sykla sammen og ble livredde da det begynte å tordne, lyne, blåse og regne. Vi kom oss helskinnet igjennom helgas rittløype og av enige om at dette var en av topp 3 på dårligste stemning på en sykkeltur.

Jeg valgte å bruke min nye Trek Top Fuel 9.8 med 29″ hjul for helgas ritt. Løypa var ganske «flat» med noen korte bakker. Underlaget var skogbunn, sti og røtter, og sykkelen flyter godt over og jeg kan sitte å tråkke selv med nokså humpete underlag. Dekkvalg var Bonrager XR1 dekk med dekktrykk: 20 psi foran og 21 psi bak.

RACEDAY! 15 seconds to the start……pang…. here we go! Yeee, full pinne ut fra start. De Svenske jentene dro opp tempoen noe voldsomt! Gradestokken viste 28 varmegrader og det var brennheit i skogen.

Foto: Marianne Tvete / Sykkelmamma

Jeg valgte å åpne kontrollert hardt, og jaget mer og mer utover i rittet. Det viste seg å være smart. Det var aldri noe hvile i løype med så korte baker på 15-20sek og jeg plukket en etter en på de to siste rundene.

Foto: Marianne Tvete / Sykkelmamma

Yeees! Tok Bronsemedalje i Nordisk mesterskap! Det var sååååå digg!!

Pallen i kvinner elite. Foto: Marianne Tvete / Sykkelmamma

Medaljens framside….

….medaljens bakside er en forkjølelse som kom snikende søndag kveld. Hvile er neste nå, før NM rundbane i Son 22. juli. Det blir så spennnende det!!! Det blir nok en knallhard kamp om NM-trøya i år mot Sylvi Sommer og Marit Sveen som de sterkeste utfordrerne.

Del: