Delt 3. plass i Birken #lagseier

Det er ikke ofte jeg får mulighet til å dele 3. plassen med min lagvenninne Stine Hasund Eid. Det var et stort øyeblikk å krysse mållinja sammen. Stine sa: «Nå kjører vi for 3. plassen din»… begge to visste at jeg var raskest ned Ballettbakken til mål.

Da vi kom til Sjøseterveien, ca 10 km igjen av rittet, sa jeg: «Du Stine, skal vi ikke heller dele 3. plassen? Vi har jo samarbeidet så godt». «Ja, svarte Stine». Som vi sa, som vi gjorde, krysset målstreken sammen! STORT! Det endte med at arrangøren henviste meg til 4. plass på målfoto. Men det var verdt det <3


Må legge til at klubben vår, Kloppa Offroad Klubb, hadde en helt fantastisk dag i Birken. I tillegg til pallen på oss i damer elite, stakk Eskild Evensen-Lie av med seieren og Emil Hasund Eid tok 3. plassen i herre elite. Liten klubb på Harestua, som biter godt ifra seg 😀

Intervju av avisen Oppland Arbeiderblad etter målgang. Pappa (t.h.) har sykla totalt 25. ganger på rad i Birkebeinerrittet.

For birkebeinerrittet 2019 syklet jeg på Trek sin hardtail Pro Caliber 9.9 Project One med 27,5″ hjul. Dekkvalg var Bontrager XR0 med dekktrykk 1,7 bar foran og 1,8 bar i bakdekket. Girsystem, Sram Eagle 12-delt med 26T drev foran. Sykkelen var passet godt i klatringene opp til Skramstad og innover fjellet. Det ble litt glatt i det nye terrengpartiet. Det gikk helt fint med litt glatte dekk bare 5-7 min av hele rittet. Jeg trives med raske dekk, da det gir meg ekstra fart og i teorien lettere rullemotstand. Jeg tar punkteringrisikoen og famlet på at det gikk bra. Noe det også gjorde 🙂

Del: