Er du glad i EVENTUR?

Beste EVENTUR jeg har i løpet av året er gjennomsykling av rittløypa Furusjøen Rundt i Rondane. Selve rittstarten er ved Rondablikk hotell, men denne gangen valgte vi å starte sykkelturen midt i løypa ved ca 730 moh. og avslutte med fantastisk sti ned til Kvam! ?

Sammen med pappa og min samboer Bengt Ove syklet vi ut på EVENTUR. Vi er omgitt av fantastisk fjellandskap og det veksler mellom sol og skyer.

Jeg valgte å sykle på fulldemper TREK Top Fuel 9.8, da mesteparten av sykkelturen gikk på fjellstier. Både pappa og min samboer syklet på fulldempere fra TREK.

Jeg storkoste meg på langtur og glemte at vi dro hit for å besikte løypa før NM maraton 2020, Furusjøen Rundt. Det føles ikke som en treningsøkt, mer som et EVENTUR!

Etter ca 37 km, 901 moh, starter stigningen opp mot Sukkertoppen i Rondane. Klatringa er først på grusvei før den over til fjellsti. Vi når toppen på 1350 moh og tilbakelagt seige 7,5 km med stigning. Bonus var fantstisk utsikt over Rondane!

Vi hadde med oss ekstra mat og drikke i en liten sekk på ryggen, da det ikke er mulig å fylle på underveis.

Det jeg liker aller mest med å satse på terrengsykling er alle de fantastiske naturopplevelsene underveis.

Nå venter 10 km lett kupert fjellsti over til Krøkla og Per Gynt vei. Her er min favorittsti, sjekk filmsnutten her ?

Trodde du stien tok slutt? Neiida! Etter Krøkla fortsetter fjellstiene, først litt oppoverbakke, deretter full fart på morsom sti ned til Tjønnsetra!

Suse i full fart og kjenne kicket man får ved å mestre den svingen eller steinrøysa.

For å toppe EVENTURET tar vi av, etter 63km, en sti ned til Kvam. Vi er ved ca 900 moh og skal ned til 300moh, altså hele 600 moh nedstigning! Det var bratt og noen krevende partier, men jeg digget det maks!! Klarer Pappa på 59 år å sykle hele veien ned? Sjekk film ?

Vell nede i Kvam og 74 km unnagjort på 5 timer 37 min (6t 45min med pauser). Heldigvis slapp vi klatringa opp igjen til Rondablikk, mamma møtte oss der nede, ganske digg der og da! Var sliten og det tar på å sykle så mange timer på stier. Men, FOR ET EVENTUR!!!

Kan virkelig anbefale DEN nedkjøringa, etter 63km ned til Kvam ? sjekk STRAVA her for å laste ned GPS-sport eller se lengre ned i artikkelen.

Her er sykkelruta på Strava:

Det finnes ingen grenser på hvor man kan sykle i Norge, kun fantasien som bestemmer! For meg er nesten hver sykkeløkt er et lite EVENTUR. Slite seg opp bakkene med utsikt over åsen eller et tjern. Bonus er en morsom terrengsti ned igjen ?

Sykkelhilsen fra Elisabeth

Del: