Ikke ritt, hva gjør jeg nå?

Som idrettsutøver er det konkurranser og mål som ligger foran meg som trigger boost av motivasjon. Vi er inne i en uvirkelig tid. Norge og verden har gått i dvale og korona herjer! Dette er ikke et innlegg om koronakrisen, men et innlegg om «hva gjør jeg nå»? :O

Sakte, men sikkert begynner jeg å innse at årets sykkelsesong kan bli noe amputert. Den ER allerede utsatt og UCI har foreløpig innstilt alle ritt frem til 1. juni. Jeg mistenker at det kan gå ennå lengre tid, kanskje helt til august eller høst før vi kan konkurrere igjen på sykkelen.

Jeg drives av både langsiktige og kortsiktige konkurransemål. Må innrømme at jeg er best til å tenke kortsiktig. Hadde det vært en konkurranse til helga, ja da hadde all fokus vært på det som skjer om noen få dager. Jeg glemmer rett og sett å heve blikket og tenker ikke lengre enn noen få dager. Jeg er god på å leve i «nuet» kan du si! Det har sine fordeler å tenke kortsiktig, men også ulemper. Nå som jeg er nødt til å tenke langsiktig, er ikke det min favoritt. Jeg tror det er mulig å lære meg til å tenke langsiktig og tar denne utfordringen.

Jeg er konkurransemenneske, hva skal jeg motiveres av nå? Kanskje blir det ikke ikke ritt før i høst, i værste fall 2021!!!

Spurtseier i Cykelvasan 2019. Foto: Nisse Schmidt
Spurtseier i Cykelvasan 2019. Foto: Nisse Schmidt

Jeg har ofte lest og hørt at konkurranser bryter bare ned formen, mens kontinuerlig trening over lang tid bygger opp en skikkelig god og solid form. Men hva skal jeg med god form når jeg ikke får brukt den i konkurranser? Det er lett å tenke sånn, iallfall for meg, jeg er en som tenker kortsiktig.

Nå har jeg imidlertid klart å snu litt på tankegangen. All den gode treninga jeg kan legge ned nå fremover vil bygge opp en god og solid grunnmur og form for 2021. Fordelen nå er at jeg kan endelig utforske stier og veier rundt om i Nordmarka og Romeriksåsen. Endelig er det (snart) snøfrie stier og utallig mange kilometer med opplevelser! Jeg kan også få testet den nye Trek SuperCaliber skikkelig!

Jeg får ikke styrt det som skjer i verden idag. Det jeg får gjort noe med er å skape morsomme og utfordrende treningsuker, uten å ta store sjanser selvfølgelig 🙂 Jeg kommer til å fortsette å trene som om det var januar / februar. Fordelen nå er at ENDELIG slipper vi å reise til syden for å sykle. Nå kan vi trene og ha de kult hjemme!! Hvor digg er ikke det?

Mental utfordring

Jeg ser på denne situasjonen som en reell utfordring, tror det er mest en mental utfordring. Hvordan klare å holde motet oppe og ha fokus på det som er positivt blant alt det kjipe som skjer idag?

Det første jeg har kuttet ut er å lese altfor mye negative nyheter, jeg blir helt satt ut av å lese for mye negativitet. Jeg følger med, men behøver ikke sitte i flere timer om dagen og fôre hjernen med negativitet. Ved å lese litt mindre har humøret og motivasjonen steget mange hakk! Da kommer jeg inn i den kortsiktige tankegangen og glemmer at det skjer mye om dagen.

Siden slutten av februar har jeg stort sett vært hjemme og tatt hensyn. Største utflukten har vært ned på butikken for å handle mat. Faktisk ligner dagene nå ganske likt som slik jeg lever til vanlig. Jeg trener, slapper av, jobber hjemmekontor med grafisk design, trener 2. økta også rolig kveld hjemme.

Hjemmekontor kan være utfordrende, her kan du lese mine erfaringer om «Hvordan lykkes med hjemmekontor».

Sliter du med motivasjon til å trene?

Lag en rute på Strava på ukjente stier eller veier. Utforsk de veiene eller stiene du har lyst å prøve, men alltid sykler forbi.

Husk! Du er ikke alene, alle har det tøft og utfordringen er klare å gjøre det beste ut av situasjonen. Det er en seier, det er målet, gjør det beste ut av det som skjer!

Det er NÅ, det er NÅ du har muligheten til å utforske nærområdet ditt! Ut på #eventur 😀

Sykkelhilsen Elisabeth

Del: