Skaidi Xtreme – For et rått sykkelevent!

Da jeg ble forespurt om å komme opp til Skaidi å sykle ritt, takket jeg selvfølgelig ja. Uten av jeg visste hva som ventet.

Når vi ankom Skaidi i Nord-Norge torsdag kveld var hotellet pyntet med rød løper, «wall of fame» og hele området var «pyntet» til sykkelfest. Og arrangørene Odd Peder og co. var jo bare helt fantastisk. For noen engasjerte mennesker med sykkelpassion.

Fredagen ble benyttet til gjennomsykling av løypa og heiing på ungdomsrittet på kvelden. Morsomt å se så mye sykkelglede! Jeg har aldri vært så langt nord, så det var en opplevelse å se omgivelsene.

Lørdag gikk rittet av stabelen.
Jeg gru-gledet meg, mest gledet meg!

Det var fellesstart for alle sammen, både elite og turklassen. I år var det kun 200 plasser, men allikevel fint startfelt. Det ble satt høy fart fra start!!

Foto: Rino Engdal / Skaidi Xtreme

Jeg hadde en helt rå dag på sykkelsetet og det var sååå gøy å sykle sammen med gutta. Gunn-Rita Dahle Flesjå syklet også, hun var overraskende ikke så langt bak etter 1 time, da vi sykla ut på vidda og jeg kunne se langt bakover. Men så begynte jeg å øke avstanden ned til Gunn-Rita og opparbeidet meg en solid luke.

Foto: Cecilia Emilie Johansen, Frikant Mediedesign

Løypa var jo bare heeeelt rå. Skikkelig morsom! Den gikk på flytstier og bare korte partier på grusvei / vei for å drikke. De hadde lagt opp slik at det var klatring opp på grus / enklere stier også morsomme stier ned. MYE GØY-FAKTOR!! Jeg storkoste meg, selv om det var ganske tøff løype. Vi hadde tørre forhold i år og slapp unna med sugende myrer, hehe. Allikevel kjente man at kreftene gikk med, men når det er gøy går alt!

Foto: Cecilia Emilie Johansen, Frikant Mediedesign

Deilig å ta seieren i debuten i Skaidi Xtreme!! Nå blir det «Wall of Fame» (det vil si, egen roll-up i inngangen på hotellet (håper jeg da).

Seier i Skaidi Xtreme 2020. Foto: Rino Engdal / Skaidi Xtreme
Skaidi Xtreme 2020: 1.pl. Elisabeth Sveum – 2. pl. Gunn Rita Dahle Flesjå – 3.pl. Sofie Thomassen

Ole Hem vant herre elite, og vi begge vant en «Luhkka» – tradisjonell samisk pullover.

Ole Hem vant herre elite, og vi begge vant en «Luhkka» – tradisjonell samisk pullover.

På kvelden ventet banket med nydelig middag og god stemning. Det var ivaretatt for smittevern med 1 meter i mellom hver person og 1 meter bredt bord. Arrangørene viste film fra dagens ritt og det var god stemning!

Skaidi Xtreme og sykkeleventet minnet meg på hvorfor jeg sykler, det er jo bare gøy!

Takk for et fantastisk sykkelevent på Skaidi ?

Del: