Verdensmester!!! VM-GULL i mix-stafett med Hans Christian Tungesvik

Helt rått å være på lag med Hans Christian Tungesvik og deilig med revansj etter DNQ fra VM-bronse individuelt. Vi hadde 2x 2 etapper hver med løp, sykling og langrenn. Superspennende mix-stafett, hvor Hans Christiangjorde sisteetappe det lukta svidd av 🔥

VM i Andorra ga minner for livet, en fantastisk uke i høyden sammen med vintertriathlon-gjengen. VM-konkurransene gikk på 2000 moh og derfor reiste vi ned en uke i forkant. Vi bodde på 2000 moh i leiligheter oppe i fjellene i Andorra og konkurrerte på dag 8. Fantastiske mennesker og natur med sol, fjell, ski og sykling!

Den individuelle konkurransen gikk lørdag 20. mars og besto av 6 km løping, 12 km sykling og 11 km langrenn. Løypene for alle disiplinene passet meg ypperlig og jeg gledet meg virkelig til konkurransedagen! Visste at dette, ja dette blir rått!

Jeg startet kontrollert på løpedelen og måtte holde litt igjen for å ikke gå på skikkelig syre-smellen i høyden. Da stopper det skikkelig! Etter løpingen lå jeg ca 2,5 min etter teten.

Foto: World Wintertriathlon

Skiftet til sykkel og da var det bare å begynne opphentingen! Med Trek SuperCaliber 9.9 AXS og Bontrager XR2 dekk var det perfekt oppsett for løypa. Jeg plukket en etter en og etter syklingen så jeg teten foran meg inn til skiftesonen.

Etter å ha byttet til skisko, ski og staver begynte jeg igjen å jage. Jeg luktet medalje! Jeg fikk sekundering at jeg lå 40 sek opp til medalje, jeg trodde det kun var en runde igjen. Jeg ha all-in, det klikket i hodet!

Foto: World Wintertriathlon

Jeg klarte å avansere opp til bronse, men så bare; «Det er en runde til». Jeg hadde jo fått skikkelig syra. Den siste 2,5km runden var tung, men jeg klarte å mobilisere og jeg hørte skyvene fra ei russisk jente og ei Tjekkisk jente. Jeg klarte akkurat å være før henne på toppen og fikk luke ned til stadion. JEG TOK VM-BRONSE!!! 🥉

Foto: World Wintertriathlon

#Denfølelsen av å gå inn til bronsemedalje i VM 🥉 …10min senere… #denfølelsen å bli DSQ 😭😭😭😭 Jeg var veldig langt nede etter diskvalifiseringen i VM vintertriathlon individuelt for første gang i karrieren. Min første store feil (glemme å legge sko i boks) den måtte jo komme i VM 😭 …Etter 1 times grining og god støtte fra team 🇳🇴 tok jeg en løpetur og fikk ristet litt av skuffelsen. Etter 2 timer gledet jeg meg stort over prestasjonene til alle de norske på teamet og begynte å se frem til stafetten dagen etterpå med Hans Christian Tungesvik 😭=😏=😃 
Sammen la vi en slagplan for å vinne stafetten dagen etterpå – Og vi innfridde 🤩🥇

I VM-stafetten gikk vi 2 etapper hver med løp 1,5km – sykling 1 runde a 2km – langrenn 2km. Det var utrolig spennende! Jeg ga mer gass på løpingen under stafetten enn jeg gjorde dagen før individuelt. Nå hadde jeg også lært meg å skifte riktig i skiftesonen og var nøye på å ikke gjøre feil!

Foto: World Wintertriathlon

Etter min 1. etappe lå vi på ca 5. plass, det var uhyre tett med kun 15 sekunder opp til teten. Hans Christian gjorde en solid etappe og jeg skiftet rundt nr 3-4. Jeg åpnet altfor hardt på løpinga på min etappe nr 2, fikk så syra, men klarte å hente det inn på sykkel og spesielt skidelen!

Jeg ga Hans Christian et godt utgangspunkt for medalje, men gull, det blir hardt!

Foto: World Wintertriathlon

Men det må ha klikka for Hans Christian, han gjorde en sisteetappe det luktet skikkelig svidd av! Ut på skidelen var han rett i rygg på Italia og gikk rett forbi! Heeelt rått! Inn til VM-GULL!!!!! DEILIG!!!!

Foto: World Wintertriathlon
Foto: World Wintertriathlon

Kontrastene er store i idrett – Den gir stor idrettsglede, samtidig kan idrett gi store nedturer. Det er aldri lett å vinne, derfor er det viktig å sette pris på, her og nå, over gode prestasjoner når det går bra. 🔥 

Foto: World Wintertriathlon

I juniorklassen gjorde både jentene og guttene rent bord med VM-gull individuelt og stafett. Vi var 7 utøvere og 1 leder. Stor takk til Andreas Rønning for ordning, koordinering og fiks med koronaregler. Takk til Norges Triathlonforbund som også la tilrette for oss. Utrolig bra team 🤜🤛 Dette var virkelig moro!!

Del: