Norgesmester i sykkelkross 🥇  Skikkelig mestermøte

Med snødryss i lufta ble NM i sykkelkross ble arrangert ved Gimle i Kristiansand 20. november. I kvinner elite var de beste landeveisproffene på plass med Stine Borgli og Anne Dorthe Ysland i spissen, samt terrengsyklistene Thea Siggerud og meg 🙂

Ut fra start tok jeg teten raskt og hadde etter 1 runde allerede fått 10 sekunders luke. Jagende bak var det tett i feltet hvor Oda LaForce, Anne Dorthe Ysland, Thea Siggerud og Stine Borgli knivet om de neste plassene. 

Løypa var knallhard, teknisk med mye svinger, hindre og hardpakket av kulda med noen gjørmepartier. Det var god stemning langs løypa med musikk og kubjeller fra publikum.

Jeg fortsatte å holde fokus på det jeg skulle gjøre og luka ned til de andre damene bare økte og økte for hver runde. Stine Borgli forsøkte midtveis å tette luka, men det ble for tøft. Etter 40 min konkurransetid stakk jeg av med en overlegen seier og sikret NM-Gullet! Dette er mitt fjerde NM-Gull i sykkelkross!!! 

Dette var en stor seier for meg og dette NM-gullet betyr vanvittig mye! I dag klaffet alt, dette var rått, sa en svært fornøyd Elisabeth etter målgang. Oppkjøringen til neste års satsning er allerede igang og gode konkurranseresultater er viktig inn mot sesongen i 2023. 

Kampen om NM-sølvet skulle stå mellom trioen Anne Dorthe, Oda og Stine. Det ble et vanvittig tett spurtoppgjør hvor Anne Dorthe Ysland trakk det lengste strået og sikret NM-sølvet, mens Stine Borgli tok NM-bronse 40 sekunder bak meg i mål 🙂

Del: